Fysiek: van yoga krijg je een sterk, soepel en slank lichaam; zelfs op oudere leeftijd! Nieuwe studies van de Harvard University wijzen uit dat yoga ook specifiek gezond is voor je hart. Het verlaagt je bloeddruk, cholesterol en bloedsuikers; allemaal factoren die bijdragen aan een gezond hart en bloedvaten.

Mentaal: door de diepe en rustige ademhaling komt je geest tot rust en je concentratie verhoogt.
Psychologisch: je aandacht naar binnen keren helpt om tevredener te zijn over je lichaam en er minder kritisch naar te kijken. Ook word je je bewuster van je eigen gedrag en neigingen. De gewoontes die je op de yoga mat hebt, heb je in het dagelijks leven ook. Je leert ze herkennen en ontdekt dat je de vrijheid hebt om te kiezen. Wie wil je zijn? Je kunt jezelf elke dag opnieuw uitvinden. Als je regelmatig aan yoga doet word je helder in je hoofd en krijg je de inspiratie en moed om te groeien en je leven steeds leuker te maken.

Neurologisch: yoga brengt je neurologisch systeem steeds meer in balans, waardoor je gezonder en evenwichtiger wordt. Zo zorgt stretchen er bijvoorbeeld voor dat er stofjes vrijkomen in ons zenuwstelsel, endorfines, die zorgen voor een gevoel van ontspanning en algemeen welzijn.

Intuïtief: als je lichaam en geest gespannen zijn , raakt je intuïtie op de achtergrond en schakelt je lichaam over op de overlevingsmodus. Tijdens yoga komt de spanning vrij, je maakt letterlijk ruimte in je lichaam, je geest wordt rustig en je intuïtie krijgt weer vrij baan om naar de oppervlakte te komen en je gids te zijn.

Creatief: Wanneer je stress ervaart, heeft creativiteit geen kans. Je creativiteit begint weer te stromen zodra je lichaam en geest mentale blokkades loslaten.

Verbondenheid: yoga draait om verbinding. Hoe je ook tegen spiritualiteit aankijkt, zodra je met yoga bezig bent, zul je je herinneren dat we allemaal met elkaar verbonden zijn, dat we er zijn om elkaar te helpen en dat we oneindig veel kunnen bereiken als we aardig zijn tegen elkaar.

.
Bronnen: Tara Stiles – Yoga helpt | Harvard Health Publications | Ray Long – The key poses of yoga