Lesrooster & Workshops

Lesrooster

Welkom in Essentie Studio!

Lesrooster

YOGA @ Kallenkote

Buurthuis in Kallenkote

  Maandag 18:45 – Yoga (Essentie Yoga Flow)

Probeer het uit! Met de Proefles

Meld je aan via: Contact formulier

YOGA & DANS @ Essentie Studio 

Heerengracht 29, Meppel

Maandag 9:00 uur – Yoga Flow

Maandag 10:30 uur – Yin Yoga

Maandag 20:30 – Salsa Dance (Solo, zonder partner)

Dinsdag 18:45 uur – Yoga Flow

Dinsdag 20:15 – Authentic Movement cursus – start najaar 2023

Woensdag 9:00 uur – Yoga Flow

Woensdag 18:45 uur – Yoga Flow

Woensdag 20:15 – Yoga Flow

Donderdag 9:00 – Yoga Flow

Donderdag 10:30 uur – Yoga Slow Flow

Elke laatste Zondag van de maand 10:00 uur – Sunday Morning Yoga Flow (start weer in september 2023)

Elke 2e zondag van de maand 10:00 uur – Yoga Dance Flow (start weer in september 2023)

Probeer het uit! Met de Proefles

Meld je aan via: Contact formulier

Workshops


Yoga Nature Retreat – De Wieden

19 – 21 Mei

Elke Ochtend Chakra Vinyasa Yoga

Van 19 tot en met 21 mei kun je genieten van het 3-daagse Chakra Yoga Retreat in het mooie natuurgebied de Wieden. Elke ochtend zullen we de dag beginnen met een Chakra Yoga Flow. Een fijne vloeiende Flow met meditatie, ademhalingsoefeningen, mantra en Creatieve Namaskars, waardoor je fysiek, mentaal, emotioneel en ook energetisch in balans komt.

Brunch & Chakra Meditatie

Na de Yoga staat een overheerlijke gezonde brunch voor je klaar en kun je genieten van een frisse, verse juice. Om 13:00 gaan we dan verder met een geleide Chakra Meditatie en Authentic Movement Flow voor meer verdieping en bewustwording.

Middagactiviteiten

In de middag heb je dan wat tijd voor jezelf. Je kunt lekker chillen in het gras of in de hangmat, een rondje fietsen in de mooie natuurrijke omgeving of je maakt één van de prachtige wandelingen vlakbij. Ook zijn er Kano’s aanwezig in het Retreat centrum die je zo mee kan nemen om een rondje te kanoën op het meer de Belterwijde. En als je zin hebt neem je een lekkere verfrissende duik!

Avondprogramma

Om 18:00 kun je dan aanschuiven voor een vegetarisch en gezond diner. Na het diner bereiden we ons langzaam voor op de nacht met een kort relaxed avondprogramma, zodat je heerlijk kunt gaan slapen.

Het Chakra Yoga Retreat geeft je de kans om even helemaal tot rust te komen, stress en spanning van je af te schudden en weer te ontspannen. Je creëert een moment om stil te staan bij jezelf, meer in verbinding te komen met jezelf en je eigen energie weer te voelen stromen. Zo kun je na het Retreat weer met een grote glimlach en Yoga Glow van je kruin tot je tenen tevreden verder.

Gun jezelf dit Kado!

Data en Tijd: 19 Mei 9:00 uur – 21 Mei 16:00 uur

Locatie: Wanneperveen aan het Water (exacte locatie volgt na aanmelding)

Inclusief: 2 overnachtingen, brunch, lekkers & diner

Overnachting: op een 2-persoonskamer met 2 losse bedden of in een zelf meegebrachte tent

Investering: 345 euro

Cacao Bliss – One Day Retreat

Zondag 4 Juni

Heb je het verlangen om jezelf te ontmoeten vanuit liefde…

Het verlangen je dieper te verbinden met de liefde van je eigen hart…

Schenk jezelf dan deze prachtige intense sjamanistische reis naar je hart door dans en beweging en door de geleiding van de plantmedicijn de cacao!

Een dag van diepe liefde in aanwezigheid van ander vrouwen.

Laat de tedere plantmedicijn cacao je meenemen op reis naar je hart. Je het verlangen te laten voelen om je nog meer te openen voor de onvoorwaardelijke liefde van je eigen hart, je zelf-liefde. In openheid en in het bijzijn van andere vrouwen de reis van je hoofd naar je lichaam te maken door dans en beweging. En weer opnieuw de levendigheid te mogen ervaren van je vrouwelijke energie, krachtig en teder!

Door middel van intuïtieve dans en beweging op de ochtend en een intense cacao ceremonie op de middag nemen we je mee op reis naar je lichaam. Een sjamanistische reis waarin Marlouk en ik je beetje bij beetje in verbinding brengen met je Hart, met zelf-liefde in the guidance of the cacao spirit met haar onvoorwaardelijke liefde en trefzekerheid. Laat je openen voor de fluisteringen van je hart en de stem van je ziel door middel van dans en beweging. En je steeds meer verbinden met de kracht van je vrouwelijke energie voorbij alle verhalen, voorbij je identiteit.

De plantmedicijn cacao is een vrouwelijke energie die je in diepe verbinding brengt met je lichaam, met je gevoel in diepe aarding met Moeder Aarde. Tijdens je reis komt een intense energie van onvoorwaardelijke liefde en heelheid vrij die diep in verbinding staat met de bron van licht en liefde.

Ben je nieuwsgierig naar ons? Bezoek dan onze websites

Marlouk van Gooswilligen, Moonheart, info@bravehearted.eu,  www.bravehearted.eu

Sija Speelman, Yogadocent/danstherapeut, sija.speelman@gmail.comwww.essentieyoga.nl

Data, tijd & locatie:

Zondag 4 juni van 10:00 – 17:00 uur, Essentie Studio, Heerengracht 29 Meppel

Groepsgroote: max 10 vrouwen

Investering: 110 euro, inclusief: intuïtieve dans, sjamanistische cacao ceremonie en lichte lunch.

 


Yoga Retreat Ibiza

11 t/m 16 Juni 2023

.
Ga je met me mee op Reis?
 .
Na lang wachten is het zover! Je kunt weer mee op Yoga Retreat op een betoverende plek in het Noorden van Ibiza!
 .
Er even tussenuit, ontspannen en genieten van de zon, prachtige stranden, nog ongerepte natuur, yoga & meditatieve danssessies en de rust en serene sfeer van Casa Shakti.
Data: 11 tot en met 16 Juni 2023
.
Locatie: Casa Shakti in het Noorden van Ibiza
.
Aanmelding: heb je interesse? Mail me dan via sija.speelman@gmail.com

Authentic Movement Flow – Healing Dance

Voel je een verlangen om echt te ontspannen, je innerlijke rust te voelen en vanuit jouw vrouwelijke kracht te leven?

In deze cursus maken we speciaal contact met onze vrouwelijke energie en kracht; van voelen, intuitie, expressie geven aan je innerlijke beleving in dans en beweging en de magie te ervaren van Authentic Movement.

In Authentic movement spreek je je zelfhelend vermogen aan via meditatie, bewuste beweging en dans. Zo kun je op een diep niveau ontspannen, stress loslaten en vastzittende emoties helen, zodat je weer vanuit vrijheid en vol zelfliefde kunt leven.

Een mooie kans om in een groep vrouwen te bewegen naar jouw essentie!

‘Put your body into motion and your psyche will heal itself’~ Gabrielle Roth

Wil je eerst ervaren wat Authentic Movement Flow je kan brengen? Vraag dan de gratis online introductie sessie aan!

Data & Tijd: dinsdag 7, 14, 21 & 28 maart; 4 & 11 april 20:15 – 21:30 uur Locatie: Essentie Studio, Heerengracht 29 in Meppel Investering: 6 weekse cursus voor 97 euro


Yoga Coaching 1 op 1

Met mijn achtergrond in Psychologie, Danstherapie en Yoga Coaching help ik je graag om je yoga practice te verdiepen en/of je persoonlijk verder te ontwikkelen. Aan de hand van wat jij nodig hebt/ waar jij behoefte aan hebt, maak ik een les op maat voor jou.

We starten met een kopje thee waarbij we stil staan bij waar je tegen aanloopt. Daarna zetten we een intentie voor dit moment. Vervolgens zorgen we ervoor dat je weer lekker in je lijf zit en doen we oefeningen passend bij jouw thema. Tot slot zetten we een stappenplan op voor hoe jij de komende tijd weer dichter bij jezelf in het leven kunt staan.

Heb je behoefte om even stil te staan bij jezelf en jezelf een Essentie Yoga boost te geven? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Ook voor vragen ben je van harte welkom.

Locatie: Essentie Studio, Heerengracht 29, Meppel

Duur: 1 uur en 15 minuten Investering: 65 euro Aanmelding: www.essentieyoga.nl/contact


Yoga Dance Flow – 7 Mei

Elke 2e zondag van de maand is er een Yoga Dance Party in de Studio!
Yoga Dance is een unieke combi van de vertraging en bewuste beweging van Yoga en de lichtheid, vreugde en vrijheid van Dans. Tijdens deze workshop leer je een Yoga Dans aan op een mooi, rustig muzieknummer.
We starten vanuit stilte en rust in meditatie, vervolgens doen we een warming-up van simpele yoga en vloeiende dansbewegingen en we werken toe naar een Yoga Dance Choreografie. De focus ligt op het voelen van de beweging en het creëren van een fijne flow waarin je je energie weer voelt stromen, je gedachten tot rust komen en stress van je afglijdt.
Net als bij yoga gaat het dus niet om een perfecte uitvoering maar om je lekker in je lichaam te voelen en ontspanning en plezier te ervaren.
 .
Alle niveau’s zijn dus welkom!
.
Datum: Zondag 7 Mei
 .
Tijd: 10:00 – 13:00 uur
 .
Investering: losse workshop 35 euro; inclusief thee en gezond lekkers
.
Locatie: Essentie Studio, heerengracht 29, Meppel
.
 .

Fluid Us – 30 April

Elke laatste Zondag van de Maand ben je van harte welkom voor een verdiepende Yoga Flow XL workshop. Deze workshop bestaat uit een extra lange yogales, waarin we een stukje dieper gaan dan in de reguliere yogales.

.

Na een succesvolle 1e workshop, doen we het nog een keer!

Zondag 30 april kun je genieten van een speciale Yoga Workshop in een nieuwe stijl, Fluid Us. Deze yoga vorm kenmerkt zich door veel aandacht te hebben voor een natuurlijke lichaamshouding en veel vloeiende zachte bewegingen, die de gezondheid, kracht, vitaliteit en soepelheid van het lichaam versterkt. In deze stijl is veel aandacht voor de diepe wijsheid van de werking van ons lichaam op een optimale manier voor meer elasticiteit, energie en kracht.

We starten deze workshop met het stimuleren van lymfeknopen in ons lichaam, zodat lymfeklieren opschonen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam makkelijker afvalstoffen afvoert, een betere energiestroom komt en je huid gaat stralen!

De ideale zorg voor je lichaam en je geest voor de start van de lente!

.

Data & tijd: 30 april van 10-12 uur Locatie: Essentie Studio, Heerengracht 29, Meppel Investering: 25 euro, inclusief thee & gezond lekkers

Opleiding Babymassage met Yoga van Gea Scholtens

Je leert in deze opleiding vanuit de holistische benadering op een enthousiaste, helende en liefdevolle manier, Babymassage-yoga en mindfulness toe te passen en over te dragen. Tijdens de opleiding krijg je de mogelijkheid om massage en yoga naadloos te laten samensmelten en zelf de helende invloed van massage met  yoga te ervaren. De massage technieken en yogaoefeningen voor baby’s tussen de nul en twaalf maanden zorgen voor een tevreden, ontspannen kindje én een blije mama – of papa natuurlijk.

Gea Scholtens gebruikt haar ervaring vanuit de pedagogiek, kraamzorg en kinderopvang om een massage- en yogatraining te geven die perfect aansluit bij de behoeften van een baby. Ze schreef het boek “Baby- yoga: samen in beweging” dat gebruikt wordt tijdens de lessen van deze opleiding.

Voor meer informatie ga naar: www.deweideblik.nl