Lesrooster & Workshops

Lesrooster

Welkom in Essentie Studio!

Lesrooster

Vanaf dinsdag 5 september starten alle lessen weer! Voel je welkom in Essentie Studio voor Yoga, Yoga Dance, Authentic Movement en Salsa!

YOGA @ Kallenkote

Buurthuis in Kallenkote

  Maandag 18:45 – Vinyasa Flow Yoga

Probeer het uit! Met de Proefles

Meld je aan via: Contact formulier

YOGA & DANS @ Essentie Studio 

Heerengracht 29, Meppel

Maandag 9:00 uur – Vinyasa Flow Yoga

Maandag 10:30 uur – Yin Yoga

Maandag 20:30 – Salsa Dance (Solo, zonder partner)

Dinsdag 18:45 uur – Vinyasa Yoga Flow

Dinsdag 20:15 – Authentic Movement 6 weekse cursus – start 17 oktober

Woensdag 9:00 uur – Vinyasa Yoga Flow

Woensdag 18:45 uur – Vinyasa Yoga Flow

Woensdag 20:15 – Vinyasa Yoga Flow

Donderdag 9:00 – Vinyasa Yoga Flow

Donderdag 10:30 uur – Vinyasa Yoga Slow Flow

Elke laatste Zondag van de maand 10:00 uur – Sunday Morning Yoga Flow

Elke 2e zondag van de maand 10:00 uur – Yoga Dance Flow (volgende 17 september)

Probeer het uit! Met de Proefles

Meld je aan via: Contact formulier

Workshops


Yoga Dance Flow – 17 September

Elke 2e zondag van de maand is er een Yoga Dance Party in de Studio!
Yoga Dance is een unieke combi van de vertraging en bewuste beweging van Yoga en de lichtheid, vreugde en vrijheid van Dans. Tijdens deze workshop leer je een Yoga Dans aan op een mooi, rustig muzieknummer.
We starten vanuit stilte en rust in meditatie, vervolgens doen we een warming-up van simpele yoga en vloeiende dansbewegingen en we werken toe naar een Yoga Dance Choreografie. De focus ligt op het voelen van de beweging en het creëren van een fijne flow waarin je je energie weer voelt stromen, je gedachten tot rust komen en stress van je afglijdt.
Net als bij yoga gaat het dus niet om een perfecte uitvoering maar om je lekker in je lichaam te voelen en ontspanning en plezier te ervaren.
 .
Alle niveau’s zijn dus welkom!
.
Datum: Zondag 17 september
 .
Tijd: 10:00 – 13:00 uur
 .
Investering: losse workshop 35 euro; inclusief thee en gezond lekkers
.
Locatie: Essentie Studio, heerengracht 29, Meppel
.
 .

One Day Retreat – 1 oktober

Voel je welkom Zondag 1 oktober voor het One Day Yoga Retreat. Een hele dag voor jezelf om tot rust te komen, te ontspannen, je hart te openen voor de liefde voor jezelf en tools te leren om zelf je zenuwstelsel dagelijks te kalmeren, zodat je stress de baas blijft, je energie hoog houdt en in balans bent!

We starten de dag met het zetten van een hart intentie, een mantra en zachte Yoga Flow om je hart te openen en de liefde voor jezelf te voelen stromen. Daarna is er een integrerende schrijfopdracht en tijd om te genieten in stilte van de natuur.

Na een gezonde en lichte brunch is er tijd om lekker te wandelen of kanoeen op het meer. Vervolgens gaan we verder met speciale Yoga en ademhalingstechnieken om je zenuwstelsel te kalmeren. Deze oefeningen kun je hierna ook thuis gebruiken, dagelijks, of wanneer je stress voelt opkomen of ervaart en je je lichaam meteen tot rust wilt brengen.

Een heerlijke dag helemaal voor jezelf om te ontspannen, te genieten en op te laden!

Datum & tijd: 1 oktober van 10-17 uur

Locatie: Wanneperveen aan het Water (exacte locatie volgt na aanmelding)

Investering: 97 euro, inclusief lichte lunch & gezond lekkers

Authentic Movement Flow – Healing Dance

Voel je een verlangen om echt te ontspannen, je innerlijke rust te voelen en vanuit jouw vrouwelijke kracht te leven?

In deze cursus maken we speciaal contact met onze vrouwelijke energie en kracht; van voelen, intuitie, expressie geven aan je innerlijke beleving in dans en beweging en de magie te ervaren van Authentic Movement.

In Authentic movement spreek je je zelfhelend vermogen aan via meditatie, bewuste beweging en dans. Zo kun je op een diep niveau ontspannen, stress loslaten en vastzittende emoties helen, zodat je weer vanuit vrijheid en vol zelfliefde kunt leven.

Een mooie kans om in een groep vrouwen te bewegen naar jouw essentie!

‘Put your body into motion and your psyche will heal itself’~ Gabrielle Roth

Wil je eerst ervaren wat Authentic Movement Flow je kan brengen? Vraag dan de gratis online introductie sessie aan!

Data & Tijd: start weer in najaar 2023

Locatie: Essentie Studio, Heerengracht 29 in Meppel

Investering: 6 weekse cursus voor 97 euro


Yoga Coaching 1 op 1

Met mijn achtergrond in Psychologie, Danstherapie en Yoga Coaching help ik je graag om je yoga practice te verdiepen en/of je persoonlijk verder te ontwikkelen. Aan de hand van wat jij nodig hebt/ waar jij behoefte aan hebt, maak ik een les op maat voor jou.

We starten met een kopje thee waarbij we stil staan bij waar je tegen aanloopt. Daarna zetten we een intentie voor dit moment. Vervolgens zorgen we ervoor dat je weer lekker in je lijf zit en doen we oefeningen passend bij jouw thema. Tot slot zetten we een stappenplan op voor hoe jij de komende tijd weer dichter bij jezelf in het leven kunt staan.

Heb je behoefte om even stil te staan bij jezelf en jezelf een Essentie Yoga boost te geven? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Ook voor vragen ben je van harte welkom.

Locatie: Essentie Studio, Heerengracht 29, Meppel

Duur: 1 uur en 15 minuten

Investering: 65 euro

Aanmelding: www.essentieyoga.nl/contact


Fluid Us – 24 september

Elke laatste Zondag van de Maand ben je van harte welkom voor een verdiepende Yoga Flow XL workshop. Deze workshop bestaat uit een extra lange yogales, waarin we een stukje dieper gaan dan in de reguliere yogales.

Zondag 24 septemberl kun je genieten van een speciale Yoga Workshop in een nieuwe stijl, Fluid Us. Deze yoga vorm kenmerkt zich door veel aandacht te hebben voor een natuurlijke lichaamshouding en veel vloeiende zachte bewegingen, die de gezondheid, kracht, vitaliteit en soepelheid van het lichaam versterkt. In deze stijl is veel aandacht voor de diepe wijsheid van de werking van ons lichaam op een optimale manier voor meer elasticiteit, energie en kracht.

We starten deze workshop met het stimuleren van lymfeknopen in ons lichaam, zodat lymfeklieren opschonen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam makkelijker afvalstoffen afvoert, een betere energiestroom komt en je huid gaat stralen!

De ideale zorg voor je lichaam en je geest voor de start van de lente!

.

Data & tijd: 24 september van 10-12 uur
Locatie: Essentie Studio, Heerengracht 29, Meppel
Investering: 25 euro, inclusief thee & gezond lekkers

Yoga Retreat Ibiza

voorjaar 2024

.
Ga je met me mee op Reis?
 .
Na lang wachten is het zover! Je kunt weer mee op Yoga Retreat op een betoverende plek in het Noorden van Ibiza!
 .
Er even tussenuit, ontspannen en genieten van de zon, prachtige stranden, nog ongerepte natuur, yoga & meditatieve danssessies en de rust en serene sfeer van Casa Shakti.
Data: voorjaar 2024
.
Locatie: Casa Shakti in het Noorden van Ibiza
.
Aanmelding: heb je interesse? Mail me dan via sija.speelman@gmail.com

Opleiding Babymassage met Yoga van Gea Scholtens

Je leert in deze opleiding vanuit de holistische benadering op een enthousiaste, helende en liefdevolle manier, Babymassage-yoga en mindfulness toe te passen en over te dragen. Tijdens de opleiding krijg je de mogelijkheid om massage en yoga naadloos te laten samensmelten en zelf de helende invloed van massage met  yoga te ervaren. De massage technieken en yogaoefeningen voor baby’s tussen de nul en twaalf maanden zorgen voor een tevreden, ontspannen kindje én een blije mama – of papa natuurlijk.

Gea Scholtens gebruikt haar ervaring vanuit de pedagogiek, kraamzorg en kinderopvang om een massage- en yogatraining te geven die perfect aansluit bij de behoeften van een baby. Ze schreef het boek “Baby- yoga: samen in beweging” dat gebruikt wordt tijdens de lessen van deze opleiding.

Voor meer informatie ga naar: www.deweideblik.nl