Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/vhosts/essentieyoga.nl/httpdocs/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5560

Lesrooster & Workshops

Lesrooster

Welkom in Essentie Studio!

Lesrooster

Voel je welkom in Essentie Studio voor Yoga, Yoga Dance, Authentic Movement en Salsa!

De Studio is ook open in de Meivakantie!

YOGA @ Kallenkote

Buurthuis in Kallenkote

  Maandag 18:45 – Vinyasa Flow Yoga

Probeer het uit! Met de Proefles

Meld je aan via: Contact formulier

YOGA & DANS @ Essentie Studio 

Heerengracht 29, Meppel

Maandag 10:30 uur – Yin Yoga

Maandag 20:30 – Salsa Dance (Solo, zonder partner)

Dinsdag 18:45 uur – Vinyasa Yoga Flow

Dinsdag 20:15 – Authentic Movement 6 weekse cursus – start 17 oktober

Woensdag 9:00 uur – Vinyasa Yoga Flow

Woensdag 18:45 uur – Vinyasa Yoga Flow

Woensdag 20:15 – Vinyasa Yoga Flow

Donderdag 9:00 – Vinyasa Yoga Flow

Donderdag 10:30 uur – Vinyasa Yoga Slow Flow

Elke laatste Zondag van de maand 10:00 uur – Sunday Morning Yoga Flow

Elke 2e zondag van de maand 10:00 uur – Yoga Dance Flow

Probeer het uit! Met de Proefles

Meld je aan via: Contact formulier

Workshops


One Day Retreat – Het hartchakra zuiveren en upgraden 26 Mei

Wil jij je energetisch hart openen en je opnieuw verbinden met je essentie, zodat je de roep van je ziel kunt voelen en je levenspad vol vertrouwen kunt bewandelen?

Heb je het verlangen om meer vanuit je eigen hart te leven zodat je weer in contact kunt komen met je ware Zelf ?

Stel je voor wie je zou zijn wanneer je vrij was van overtuigingen, niet meer gebonden aan verwachtingen van anderen maar luistert naar het stemmetje in je eigen hart gedreven uit liefde en waardering voor jezelf.

Om echt vanuit je hart te leven, vanuit je gevoel is het noodzakelijk om oude patronen, oude programmeringen, inprentingen, energieën welke je blokkeren, te doorbreken en te helen. Traumatische ervaringen uit je verleden, angst, verdriet, oude pijn, beperkende gedachten, kunnen ervoor zorgen dat je vastloopt in je leven, veel stress ervaart, moe bent, weinig energie hebt of zelfs ziek wordt.

Dit is een unieke kans om het NU aan te gaan, vanuit liefde en waardering voor jezelf.

We zijn meer zijn dan het fysieke lichaam. Via onze gedachten creëren we onze werkelijkheid, bewust en onbewust. Emoties zijn vaak het gevolg van gedachten.

Soms bouwen we beschermingsmechanismen rond ons hart die ons ervan weerhouden om weer in contact te komen met onze ware essentie.

Tijdens deze dag focussen we specifiek op het opschonen van het energetisch hart om deze te bevrijden van oude energieën welke je niet meer dienen, alles vanuit liefde en waardering voor jezelf.

“Het energetisch Hart is het kompas naar de Ziel.”

Wanneer de energie van het hart zich opent, de liefde voor jezelf weer vrij kan stromen, kun je weer in contact komen met je ware oorspronkelijke Zijn en het pad van jou bestemming bewandelen.

Wil jij je ook vrijer, fitter, energieker voelen? Meer liefde en waardering aan jezelf geven?

Voel je de roep in je hart en heb je een “JA” voor jezelf ? Dan is deze krachtige en transformatieve dag zeker iets voor jou.

Ik heb hier speciaal de meest krachtige vrouw voor uitgenodigd, die ik ken, om je hierin mee te nemen. Ik ken haar al vele jaren, waarin zij me begeleid op mijn pad van leven vanuit mijn hart en zielsmissie. Vandevi heeft een achtergrond in Sjamanisme, energetisch werk en jarenlange ervaring in het helpen van mensen in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ik ben haar ontzettend dankbaar en vind het fantastisch om samen met haar een dag voor jullie te verzorgen.

Kom naar de dag met Sija en Vandevi op 26 mei en upgrade je hartchakra, open je energetisch hart en verbind je met je essentie, zodat je de roep van je ziel kunt voelen en je levenspad vol vertrouwen kunt bewandelen.

.
Datum: Zondag 26 Mei
 .
Tijd: 10:00 – 17:00 uur
 .
Investering: 111 euro
.
Locatie: Wanneperveen aan het Water (exacte locatie volgt na aanmelding)
.
 .

Authentic Movement Flow – Healing Dance

Authentic Movement Flow brengt je naar je kern, naar wie jij diep van binnen bent. Je beweegt naar jouw essentie.

Deze dansmeditatie laat je op een zachte manier en vanuit de wijsheid van je lichaam op jouw unieke manier in beweging komen. Je gaat de kracht ervaren van bewuste beweging van binnenuit.
In combinatie met ademhalingsoefeningen, lichte yoga oefeningen en dansexpressie, ga je uit je hoofd en zak je in je lichaam.

In stilte word je gewaar van je fysieke lichaam, gedachten en gevoelens. In dans en beweging geef je uiting aan deze sensaties. Het gaat er niet om mooie bewegingen te maken, maar je lichaam te laten spreken op jouw authentieke manier.

Na de training zal je compassie voor jezelf zijn vergroot, ben je je bewuster van je lichaam, lichaamsspanning en emotionele spanning verminderen, je zelfvertrouwen en je zelfinzicht nemen toe. (Deze effecten worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.)

Authentic Movement Flow helpt je om je weer te verbinden met je lichaam, hart en ziel. Een krachtige manier om spanning los te laten, expressie te geven aan jezelf in beweging, dichter te komen bij wie je echt bent. Om weer vanuit vrijheid en vol zelfliefde te kunnen leven.

Een mooie kans om in een groep vrouwen te bewegen naar jouw essentie!

‘ When your body surrenders to Movement, your soul remembers its dance’ ~Gabrielle Roth

Wil je eerst ervaren wat Authentic Movement Flow je kan brengen? Kom dan naar de proefles op dinsdag 16 april!

Data: 16 en 23 april, 14 en 21 mei, 4 en 18 juni

LocatieEssentie Studio, Heerengracht 29 in Meppel

Investering: losse proefles: 15 euro; hele reeks van 6 keer 90 euro (inclusief proefles)

Aanmelding: www.essentieyoga.nl/contact


Yoga Coaching 1 op 1

Met mijn achtergrond in Psychologie, Danstherapie en Yoga Coaching help ik je graag om je yoga practice te verdiepen en/of je persoonlijk verder te ontwikkelen. Aan de hand van wat jij nodig hebt/ waar jij behoefte aan hebt, maak ik een les op maat voor jou.

We starten met een kopje thee waarbij we stil staan bij waar je tegen aanloopt. Daarna zetten we een intentie voor dit moment. Vervolgens zorgen we ervoor dat je weer lekker in je lijf zit en doen we oefeningen passend bij jouw thema. Tot slot zetten we een stappenplan op voor hoe jij de komende tijd weer dichter bij jezelf in het leven kunt staan.

Heb je behoefte om even stil te staan bij jezelf en jezelf een Essentie Yoga boost te geven? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Ook voor vragen ben je van harte welkom.

Locatie: Essentie Studio, Heerengracht 29, Meppel

Duur: 1 uur en 15 minuten

Investering: 65 euro

Aanmelding: www.essentieyoga.nl/contactYoga Retreat Ibiza

2 t/m 7 juni 2024

.Ga je mee naar de Zon?

Van 2 t/m 7 juni nodig ik je uit om mee op reis te gaan naar het noorden van Ibiza. In een authentieke Spaanse villa kun je je onderdompelen in de rust, warmte en magische energie van het eiland.

Met uitzicht op Zee begin je elke dag met een heerlijke Yoga Flow les. Vervolgens staat een gezonde en rijke brunch voor je klaar op het terras. Elke middag heb je de tijd aan jezelf om het eiland te verkennen, de natuur in te gaan, te wandelen, te relaxen op het strand of naar de beroemde hippiemarkt te gaan op loopafstand.

Deze week activeren we elke dag een ander chakra met creatieve yoga flows, pranayama, mantra, handmudra en meditatie om je energetisch meer te openen, blokkades te doorbreken en je energie heerlijk te voelen stromen, zodat je je in balans voelt, opgeladen, totaal ontspannen en in contact met je gevoel en met jezelf.

Een transformerende reis als kado voor jezelf!

💛 Boek voor 1 februari en krijg 50 euro korting! 💛

Ik kan niet wachten om weer een mooie en inspirerende week samen met een bijzondere groep vrouwen te beleven en mijn kennis en ervaring in chakrayoga en authentic movement met je te delen, alsook de magie van het prachtige eiland!

Data: 2 t/m 7 Juni 2024
.
Locatie: Casa Shakti in het Noorden van Ibiza
.
Aanmelding: heb je interesse? Mail me dan via sija.speelman@gmail.com

Online Kerstpakket met 4 lessen

In dit pakket zitten 2 online lessen van 45 minuten en 2 lessen van 20 minuten.
Deze lessen kun je doen op het moment dat jij er behoefte aan hebt. Je kunt ze zo vaak doen als je wilt in de periode van 22 december tot en met 7 januari.

De langere lessen bestaan uit 1: een hartopenende yoga flow les voor het vergroten van het gevoel van dankbaarheid. Het krachtigste gevoel om je tevreden en gelukkig te voelen. En 2: een kalme les voor het versterken van innerlijke vrede, om weer bij jezelf te komen en te ontspannen. De 2 korte lessen zijn heel mooi om je dag mee te starten of te eindigen. De 1e korte is een ochtendritueel om de dag energiek, stralend en vanuit een intentie te beginnen en de 2e korte les is een les voor het slapen gaan met herstellende yin houdingen.

Heb je er nu al zin in? Bestel ze via onderstaande link in momoyoga en ga naar de playlist ‘online kerstpakket 2023/2024’.

Data: 22 december t/m 7 januari

Locatie: Online www.momoyoga.nl/essentieyoga/videos

Investering: 20 euro

Opleiding Babymassage met Yoga van Gea Scholtens

Je leert in deze opleiding vanuit de holistische benadering op een enthousiaste, helende en liefdevolle manier, Babymassage-yoga en mindfulness toe te passen en over te dragen. Tijdens de opleiding krijg je de mogelijkheid om massage en yoga naadloos te laten samensmelten en zelf de helende invloed van massage met  yoga te ervaren. De massage technieken en yogaoefeningen voor baby’s tussen de nul en twaalf maanden zorgen voor een tevreden, ontspannen kindje én een blije mama – of papa natuurlijk.

Gea Scholtens gebruikt haar ervaring vanuit de pedagogiek, kraamzorg en kinderopvang om een massage- en yogatraining te geven die perfect aansluit bij de behoeften van een baby. Ze schreef het boek “Baby- yoga: samen in beweging” dat gebruikt wordt tijdens de lessen van deze opleiding.

Voor meer informatie ga naar: www.deweideblik.nl