Yoga Dance begon bij mij echt te leven in Costa Rica. Met het geluid van de ruisende golven op de achtergrond, gaf ik elke week les aan een groep fantastische vrouwen van over de hele wereld. Het plezier en de vreugde van het samen dansen was af te lezen op onze gezichten. Dansen geeft me een gevoel van verbinding met mijn authentieke zelf, verbinding met de dansende vrouwen om me heen en het ontsteekt een vlam in mijn hart.

Yoga Dance is een combinatie van de rust en bewuste beweging van yoga en de vloeiende sprankelende bewegingen van dans. Tijdens de les wordt een choreografie aangeleerd. In Costa Rica ben ik begonnen met de creatieve choreografieën van Rika Lukac uit Nederland. Deze choreo’s hebben elk een thema en passen op een mooi stukje muziek. Tijdens de dans vloeien yogaposes en moderne dansbewegingen in elkaar over waardoor een meditatieve flow ontstaat. Naast de dynamische bewegingen is er ook aandacht voor het stimuleren van subtielere energieën in het lichaam. Eén dans opent bijvoorbeeld het hartchakra, wat een gevoel brengt van lichtheid en verbinding.

Geïnspireerd door de rijke natuur, prachtige omgeving en liefdevolle energie van Costa Rica, ben ik verder gegaan met eigen choreografieën. De combinatie van yoga en dans voelt voor mij heel logisch.  Vanuit de yogatraditie zijn beide vormen dan ook een manier om eenheid te ervaren. Vele goden en godinnen worden dansend afgebeeld. Zo heb je vast wel gehoord van de god Shiva Nataraja, de koning van de dans. Hij staat symbool voor de eeuwige beweging van het universum en wordt gezien als de eerste leraar van zowel yoga als dans.

In het weekend geef ik wisselende workshops Yoga Dance in Meppel en Amsterdam. Je bent van harte welkom om mee te doen en de creatieve flow, de ontspanning en het plezier te ervaren van Yoga Dance!

Nobody cares if you can’t dance well. Just get up and dance. Great dancers are not great because of their technique, they are great because of their passion.’ – Martha Graham

Nieuwsgierig? Bekijk hieronder een stukje van een Yoga Dance

Yoga Dance Video 1

Yoga Dance Video 2