Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/vhosts/essentieyoga.nl/httpdocs/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5560

Yoga les

Yoga les

Essentie YOGA heeft een divers lesaanbod in YOGA op verschillende locaties in Nederland. Ook organiseert zij Yoga Retreats in Ibiza. Een reguliere yoga les is voor iedereen toegankelijk. Of je nu oud of jong, stijf of soepel, beginner of gevorderd bent, de lessen worden op maat gemaakt met veel persoonlijke aandacht en een veilige, warme sfeer. De groepslessen worden gegeven in een Yoga Studio en bij mooi weer is het mogelijk lessen te volgen in de natuur van de Wieden. Daarnaast kun je Online lessen bestellen voor thuis. Voor wie meer verdieping wil in YOGA of zich op persoonlijk of spiritueel vlak wil ontwikkelen, is er de mogelijkheid tot 1 op 1 sessies. Zie de verschillende lessen hieronder. Voor dagen en tijden ga naar lesrooster. .

..

Yoga lessen

.

Essentie Yoga Flow

Find Your Flow Essentie Yoga Flow is gebaseerd op Vinyasa Flow Yoga. Dit is een dynamische vorm van yoga waarbij verschillende yogahoudingen vloeiend in elkaar overgaan op het ritme van de ademhaling. Tijdens een les komen ademhalingsoefeningen, zonnegroeten, verschillende yoga poses en diepe ontspanning aan bod. De oefeningen brengen niet alleen kracht en soepelheid, maar yoga verlicht ook stress, zorgt voor meer rust in je hoofd en voor nieuwe energie! 

Wil je Yoga volgen Online? Elke week neem ik een Yoga les op. Je krijgt dan een persoonlijke link om de les te bekijken via Youtube. Je kunt de les doen op het moment dat het jou uitkomt gedurende 1 week. .

Yin Yoga

Yin Yoga is een stille, meditatieve vorm van yoga, waarbij je zittende en liggende houdingen langer vasthoudt. Het doel van Yin Yoga is namelijk om je spieren volledig te ontspannen waardoor je dieper zakt en je bindweefsel aanspreekt. Door de druk op het bindweefsel wordt het uiteindelijk langer en sterker en dit heeft een positief effect op je hele lichaam. Bindweefsel loopt namelijk als een spinnenweb door je hele lichaam en zit vooral in je gewrichten.

Deze vorm van yoga heeft vele voordelen, onder andere dat je op diep niveau soepeler wordt en ontspant, ontgift, diepe rust en kalmte ervaart. Ook verzacht het emotionele en mentale spanning en negativiteit.

Yoga Dance

Let Your Yoga Dance! Yoga Dance combineert Vinyasa Flow Yoga en Dans. De verschillende yogahoudingen en dansbewegingen vloeien in elkaar over. Door de nadruk op de ademhaling en de natuurlijke flow van bewegingen kom je mentaal, fysiek en energetisch in balans. Doe mee en ervaar de vreugde, lichtheid en creatieve flow van Yoga Dance! .

Authentic Movement – Dansmeditatie

Authentic Movement is een dansmeditatie; een unieke combinatie van Mindfulness en Dansexpressie. Mindfulness laat je gedachten tot rust komen en je aandacht naar binnen keren. In stilte word je gewaar van je fysieke lichaam, gedachten en gevoelens. In dans en beweging geef je uiting aan deze sensaties. Het gaat er niet om mooie bewegingen te maken, maar je lichaam te laten spreken op jouw authentieke manier. Authentic Movement brengt je dichter bij jezelf op een creatieve manier. Na de training zal je compassie voor jezelf zijn vergroot, ben je je bewuster van je lichaam en je emoties, lichaamsspanning en emotionele spanning verminderen, je zelfvertrouwen, je zelfinzicht en je creativiteit nemen toe. (Deze effecten worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek.)

.

Essentie Yoga Sessies

Essentie YOGA is opgezet door Sija Speelman. Met een achtergrond in Psychologie, Dans, Danstherapie en Yoga voelt zij zich geïnspireerd om mensen te bewegen naar authenticiteit. Haar ervaring in en kennis van de helende kracht van aandachtvolle beweging voor persoonlijke en spirituele groei, inspireerden haar om een unieke methode te ontwikkelen, namelijk Essentie Yoga Sessies. Met een Essentie YOGA 1 op 1 sessie heb je de mogelijkheid om je beoefening in yoga verder te verdiepen en/of je persoonlijk verder te ontwikkelen. Yoga is zo krachtig om mee te werken, omdat het zowel lichamelijk, als psychisch, als energetisch doorwerkt en zo op verschillende manieren invloed heeft op je gezondheid, vitaliteit en het ervaren van geluk en vreugde! De sessie is gebaseerd op wat jij op dat moment nodig hebt en aandacht wenst te geven. Dat kan bijvoorbeeld zijn: -uitdiepen van een bepaalde yoga pose, -werken aan soepelheid in het lichaam, -verminderen van spanning, -verminderen van stress, -opdoen van nieuwe energie, -werken aan meer zelfvertrouwen, -omgaan met hooggevoeligheid, of -(her)vinden van jouw eigen innerlijke kracht. Met mijn achtergrond in psychologie en danstherapie werk ik vanuit een warme en vertrouwelijke sfeer, waarin op een professionele manier aandacht wordt gegeven aan jou! Heb je behoefte om even stil te staan bij jezelf en jezelf een Essentie Yoga boost te geven? Neem dan vrijblijvend contact met me op. Ook voor vragen ben je van harte welkom.